KOLIKO ZNATE O KOMPLEKSU B VITAMINA?

Vjerovatno smo u najizazovnijem dijelu godine kada je riječ o zdravlju i energiji koja nam je potrebna da bismo funkcionisali tokom dana. Često radimo puno i ponegdje već osjećamo pritisak zbog svega što treba da se uradi pred praznike. Uz to, dani su kraći i nije lako očuvati imuni sistem u dobrom stanju.

Iako smo prilagodljiva bića i većina nas uspijeva da prebrodi sve izazove, nekad naše tijelo i psiha trpe posljedice. Pritisci i posljedice najčešće se nameću nesvjesno i dugo. Važno je da budemo svjesni toga i prije svega da obezbijedimo fizičku aktivnost, psihičku relaksaciju i zdravu ishranu.

AdobeStock 252742613 600x400 1

VITAMINI VAŽNI ZA NAŠE TIJELO I PSIHU

Vitamini B kompleksa imaju veze sa efikasnim metabolizmom, uravnoteženim nervima, sa fizičkim izgledom i mnogim procesima u našem tijelu. Oni stvarno jesu veoma kompleksni i svaki ima veliki broj funkcija, a međusobno su povezani. Postoji vrlo jaka sinergija kada se oni koriste zajedno. Vitamini B kompleksa doprinose normalnoj funkciji nervnog sistema, imunog sistema i sprečavanju umor i iscrpljenost.

Veoma je važno da redovno unosimo pravu komibinaciju B vitamina, koji se dobro međusobno vežu i dobro apsorbiraju u naš organizam. Za bolju absorbciju svih vitamina B kompleksa, veoma je važno da istovremeno unosimo i C vitamin. Zato smo u naš proizvod B kompleks sa silicijom dodali prirodni vitamin C iz šipurka, koji se u naše tijelo izlučuje postepeno, jer je izuzetno važno da tokom cijelog dana u svom organizmu imamo dovoljnu količinu vitamina C.

Biostile B kompleks sa silicijom je dodatak ishrani sa kompletnim spektrom vitamina B-kompleksa (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12), holinom i organski vezanim silicijom iz mladih izdanaka bambusa i prirodnim vitaminom C iz plodova šipka.

 • Silicij– veliki broj ljudi u svom organizmu nema dovoljno silicija. Svima koji imaju probleme sa kosom, kožom, noktima, kostima, kao i sa lošim zarastanjem rana, obavezan je unos silicija.
 • Bambusdoprinosi zdravlju zglobova i kostiju.
 • Vitamin Cdoprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju hrskavice, kostiju, kože, krvnih sudova i zuba.

Vitamini B kompleksa igraju ključnu ulogu u održavanju opšteg zdravlja i imuniteta. Čine sastavni dio zdravog organizma i imaju utjecaj na naš nivo energije, funkciju mozga i ćelijski metabolizam.

Vitamini B kompleksa pomažu kod prevencije raznih infekcija a pomažu i kod:

 • Održavanja pravilnog funkcionisanja ćelija
 • Razvoja crvenih krvnih zrnaca
 • Podizanja nivoa energije
 • Slabijeg vida
 • Funkcije mozga
 • Boljeg varenja
 • Povećanja apetita
 • Poboljšavaju rad nervnog sistema
 • Produkcije hormona i holesterola
 • Zdravijeg kardiovaskularnog sistema
 • Jačanja tonusa mišića

Kod žena, oni su posebno važni u trudnoći i tokom dojenja. Kod muškaraca, vitamini B mogu da pomognu u povećanju nivoa testosterona kao i kod razvoja mišića i povećanja snage. Unošenje B vitamina se često preporučuje ukoliko se osoba osjeća umorno, bez energije, ima probleme sa depresijom ili druge nervne probleme. Pored toga B vitamini veoma su bitni i za našu kičmu, mišiće i kosti.

Naši  korisnici su jako zadovoljni Biostile B kompleksom sa silicijom u poređenju sa drugim proizvodima jer ima širi spektar B vitamina i to u optimalnoj koncentraciji.

Obratite pažnju na to kako možete pomoći tijelu zdravom hranom, redovnim vježbanjem, relaksacijom i izborom kvalitetnih dodataka ishrani, jer je to dobar način da se izborite sa svim naporima.

Vaš Biostile

Preporučeni blogovi

Trenutno nema komentara, dodajte Vaš ispod.


Dodajte komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *