Zaštita potrošača

Prema Zakonu o zaštiti potrošača BiH (Službeni glasnik BiH, br. 25/06) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.biostile.ba smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne djelatnosti), da odustane od ugovora u roku od 15 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica koga je kupac odredio, a nije prevoznik.

Shodno tome, ukoliko želite da vratite kupljeni proizvod čiji je prodavač BIOSTILE DOO, to možete učiniti u roku od 15 dana od trenutka prijema pošiljke popunjavanjem obrasca koji možete preuzeti ovdje. Ukoliko je prodavač neko drugo pravno lice, obrazac za odustajanje ćete dobiti uz robu.

Roba se vraća isključivo na adresu pošiljaoca koju možete vidjeti na adresnici. Ukoliko niste sigurni na koju adresu je potrebno da vratite pošiljku, obratite se našoj korisničkoj podršci na info@biostile.ba.

Važno je da znate da ste u tom slučaju dužni da snosite troškove povrata robe.

Proizvod koji vraćate mora biti u originalnoj ambalaži i bez vidljivih tragova korištenja sa svom pratećom dokumentacijom. Kontaktirajte našu službu podrške da biste dobili informaciju o adresi na koju treba da vratite artikal. Vaša obaveza je da ga vratite u roku od 14 dana od datuma kada ste nam dostavili popunjen obrazac ili nas na drugi način obavijestili da odustajete od kupovine. Odgovorni ste za umanjenu vrijednost robe koja nastane kao posljedica rukovanja robom na način koji nije adekvatan.

Mi ćemo vam najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema popunjenog obrasca ili drugog vida obavještenja vratiti uplaćen iznos. S uplatom iznosa možemo sačekati sve dok ne primimo robu koju nam vraćate ili dok nam ne pošaljete dokaz da ste nam poslali nazad robu. Očekivani rok za povrat sredstava je u tom slučaju od 3 do 7 radnih dana od trenutka prijema proizvoda.

Povrat novčanih sredstava zavisi od načina plaćanja:

  • ukoliko je narudžbina plaćena platnom karticom, povrat novca će se izvršiti refundacijom sredstava na karticu;
  • ukoliko je narudžbina plaćena na bilo koji drugi način (pouzeće, e-banking, uplatnica) novčana sredstva će biti uplaćena isključivo na tekući račun kupca, pa je neophodno da nam dostavite broj tekućeg računa e-mailom kako bismo nesmetano izvršili povrat sredstava.

Za više detalja, pogledajte naše Opšte uslove.

U slučaju da želite da izvršite zamjenu veličine/boje artikla, to možete učiniti u roku od 15 dana od dana prijema pošiljke, s tim da je tada neophodno da:

  • pošaljete neodgovarajući proizvod nazad;
  • napravite novu narudžbinu sa željenim proizvodom.

Sva gore navedena pravila važe i ukoliko ste robu kupili na online prodavnici www.biostile.ba. Na način kako je gore opisano, predmetnu robu možete vratiti popunjavanjem obrasca za odustajanjeu roku od 15 dana od dana kupovine.