Protex čaj

Biljni čaj koji doprinosi boljem radu probave.

Protex čaj

Biljni čaj koji doprinosi boljem radu probave.

Protex čaj, biljna mešavina za pripremu čaja je dijetetski suplement na bazi biljne mešavine sastavljene od posebno biranih biljaka i idealno dopunjava i podržava efekte Protex kapsula i vlakana, pomaže bolju probavu i čišćenje tijela iznutra.Poseban je po tome jer jednom filter kesicom pripremo 2 litra čaja odjednom kojeg moramo popiti u toku dana.

Količina: 30 filter kesica sa biljnom mješavinom za pripremu čaja

34,00 KM 30,60 KM

Slovenački proizvod
Besplatna dostava za iznose preko 100 KM
Brza dostava

 

protex-caj-stripe

Da li i vi pijete premalo tečnosti?

Naša hrana je svakim danom sve gušća i pravimo je na brzi način. Razni dodaci prehrani dodatno muče naše bubrege, koji moraju sav otpad u tijelu pročistiti. Brze promjene vremena i neprestani stres isto tako ostavljaju svoj trag u urinarnom traktu.

Izdelek brez naslova (51)

Ljudsko tijelo je ogromna hemijska fabrika koja ima zadatak da pretvori sve sastojke koje iz okoline dobijemo u one koji su nam potrebni – da proizvode energiju za pravilno djelovanje tijela. Sve otpadne sastojke probavi i izluči. To bi bilo idealno, ali danas, u takvom brzom svijetu, mi nemamo više pravilne prehrane. Većinom jedemo industrijski obrađenu hranu i u svoja tijela unosimo sve više toksina, zato naše tijelo treba pomoć.

Izdelek brez naslova - 2022-07-12T133642.341

Protex čajna mešavina sjemenki i bilja posebno prilagođena za sinergijsko djelovanje zajedno sa protex vlaknima i protex kapsulama u protex setu.

Očistite Vaše telo

S rednim pročišćenjem tijela, iz njega redovno odvajamo otrovne supstance i tako zapravo smanjujemo mogućnost pojave različitih bolesti.

Da li znali da crijevne obloge kod odraslih mogu i da dosegnu težinu nekoliko kilograma i blokiraju čak 80% crijeva?

Protex čaj je dragocjena mješavina bilja i sjemena koji podupiru djelovanje vlakana koji pomažu u održavanju normalnoh funkcionisanja jetre i pozitivno utječu na probavu.

Sve što se dešava u našem telu pojavljuje se spolja. Većina nepravilnosti na koži rezultat je procesa koji se odvijaju u telu.

Izdelek brez naslova 70

List zelenog čaja doprinosi kontroli tjelesne težine.

Izdelek brez naslova 71

Kamilica doprinosi normalnom varenju I zdravlju digestivnog trakta, zaštiti i normalnoj funkciji jetre, kao i prečišćavanju organizma i detoksikacionom potencijalu jetre. Doprinosi opuštanju respiratornog trakta, ublažavanju suvog kašlja, grebanja u grlu, bolnog stanja grla i doprinosi respiratornom zdravlju I oslobađanju disajnih puteva kod prehlade. Kamilica doprinosi normalnom metabolizmu lipida I redukciji tjelesne težine.

Izdelek brez naslova 72

Lan doprinosi zdravlju bešike, prevazilaženju tegoba žena u periodu menopauze, zdravlju grudi kod žena i prostate kod muškaraca, kontroli tjelesne težine i digestiji.

Izdelek brez naslova 62 1

Anis doprinosi funkciji digestivnog i zdravlju respiratornog trakta, sekreciji svih žlijezda, normalnom apetitu i ublažavanju pojava nadutosti i flatulence usljed dispepsije.

Izdelek brez naslova 73

Komorač doprinosi normalnom imunitetu i ima antioksidativnu aktivnost, doprinosi apetitu, digestiji i eliminaciji gasova, respiratornom zdravlju, bilijarnoj sekreciji (stvaranju žuči) i održanju normalnog intestinanog tranzita kod osoba sa osjetljivim crijevima. Plod komorača doprinosi zdravlju gornjeg respiratorng trakta I respiratorne mukoze, spazmolitičnom i karminativnom dejstvu, sekreciji mukoze i iskašljavanju.

Izdelek brez naslova 74

Origano doprinosi kardiovaskularnom zdravlju, zdravlju jetre, zdravlju imunskog sistema i zdravlju gornjeg respiratornog trakta. Dopriosi kardiovaskularnom zdravlju, mentalnoj aktivnosti, digestiji i zdravlju žučne kese.

Izdelek brez naslova 75

Zova doprinosi funkciji imunskog sistema, kontroli tjelesne težine i održanju normalne tjelesne težine. Cvijet zove doprinosi normalnom funkcionisanju gornjeg respiratornog trakta, bronhijalnoj sekreciji i zaštiti mukoze respiratornog trakta.

Izdelek brez naslova 60

Đumbir doprinosi prirodnoj odbrani i imunskom sistemu, zdravlju vaskularnog sistema I srca, doprinosi varenju, zdravlju digestivnog sistema, prevenciji mučnine I povraćanja, tonusu I vitalnosti organizma I održavanju normalnog šećera u krvi. Đumbir doprinosi održanju zdravlja respiratornog trakta, zdravlja bronhija, održanju normalne sekrecije u respiratornom traktu I prirodnom procesu disanja.

Sastojci

Dodatak ishrani

Da bi iz tijela uspješno izbacili sve mikrobe i toksine koji ugrožavaju naše zdravlje, veoma je bitno da unesemo dovoljno tečnosti. Svakoj odrasloj osobi preporučuje se da unese 3 dcl tečnosti na 10 kilograma težine. Još posebno je bitno kod detoksikacije tijela, čiščenja creva, regulisanja probave i varenja, raznih upala u telu, mršavljenja, održavanja zdravlja digestivnog i urninarnog trakta.

Protex čaj, biljna mješavina za pripremu čaja je dijetetski suplement na bazi biljne mješavine sastavljene od lista zelenog čaja, sjemena anisa i komorača, lista origana, cvijeta kamilice i zove, korijena đumbira i sjemena lana. Anis doprinosi funkciji digestivnog i zdravlju respiratornog trakta. Komorač doprinosi normalnom imunitetu i ima antioksidativnu aktivnost. Origano doprinosi kardiovaskularnom zdravlju, zdravlju jetre, zdravlju imunskog sistema i zdravlju gornjeg respiratornog trakta. Kamilica doprinosi zdravom varenju, zaštiti i normalnoj funkciji jetre, kao i prečišćavanju organizma i detoksikacionom potencijalu jetre. Zova i đumbir doprinose zdravlju i funkciji imunskog sistema. Đumbir doprinosi tonusu i vitalnosti organizma. Lan doprinosi digestiji. Navedene zdravstvene tvrdnje nisu predmet tumačenja stručnog mišljenja o registraciji proizvoda.

 

Sadržaj aktivnih komponenti1 filter kesica% NRV*100 g
List zelenog čaja (Camellia sinensis) 25%0,417 g24,97 g
Sjeme anisa (Pimpinella anisum) 14%0,233 g13,95 g
Sjeme komorača (Foeniculum vulgare) 15%0,205 g12,28 g
List origana (Origanum vulgare) 15%0,205 g12,28 g
Cvijet kamilice (Matricaria chamomilla) 10%0,167 g10 g
Cvijet zove (Sambucus nigra) 9%0,150 g9 g
Korijen đumbira (Zingiber officinale) 8%0,133 g8 g
Sjeme lana (Linum usitatissimum) 4%0,067 g4 g

*NRV – nutritivna referentna vrijednost

Sastojci: list zelenog čaja, sjeme anisa, sjeme komorača, lista origana, cvijet kamilice, cvijet zove, korijen đumbira, sjeme lana.

Nutritivne informacije: 100,0 g
Energija1506 kJ / 354,55 kcal
Masti0,67 g
Od kojih

– zasićene masne kiseline (g)

 

<0,1 g

Ugljeni hidrati68,74 g
Od kojih

– šećeri (g)

 

6,14 g

Proteini (g)18,39 g
So (g)0,46 g

Upotreba:

Odrasli: Pripremiti čaj tako što se jedna filter kesica prelije sa 2 litra ključale vode, poklopiti, ostaviti da stoji 15 min, a nakon toga izvaditi filter kesicu i konzumirati toplo, ili hladno, 2 litra čaja dnevno.

Napomene:

Dodaci ishrani nisu zamjena za uravnoteženu ishranu.

Važno je pridržavati se raznovrsne i uravnotežene ishrane i zdravog načina života.

Čuvati van domašaja djece.

Upozorenja

Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti!

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosjetljive na biljke iz porodice glavočika (Asteraceae), ili na neki od sastojaka proizvoda!

Proizvod nije namjenjen trudnicama, dojiljama, osobama mlađim od 18 godina.

Lica koja uzimaju lijekove treba da se prije uzimanja posavjetuju s ljekarom.

Ne preporučuje se uzimati kod abdominalne boli, ileusa, otežanog gutanja, o hormonima zavisnih tumora.

Način čuvanja:

Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svjetlosti i vlage na temperaturi do 25 ºC.

Neto količina: 50,0 g

Proizvođač: Biostile d.o.o. Komen 129 A, 6223 Komen, Republika Slovenija

Proizvedeno i uvezeno iz: Slovenije

Zastupnik i distributer: Biostile d.o.o., ul. Ratkovac br. 17, Prnjavor, Republika Srpska

Oznaka serije: (utisnuto na pakovanju)

Najbolje upotrijebiti do: (utisnuto na pakovanju)

Nosilac upisa: Biostile d.o.o., ul. Ratkovac br. 17, Prnjavor, Republika Srpska

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srpske: 11/08-500.4-165/23 od 12.04.2023. godine

EAN kod:

Možda će vam se također svidjeti…