3 X Collagen + POKLON Vitamin C sa Quercetinom

Supliment alimentar

Za jačanje zglobova, kostiju i mišića. Za elastičnije krvne sudove, ljepšu kosu i manje bora.

3 X Collagen + POKLON Vitamin C sa Quercetinom

Supliment alimentar

Za jačanje zglobova, kostiju i mišića. Za elastičnije krvne sudove, ljepšu kosu i manje bora.

Biostile kolagen u prahu je jedinstven kolagen na tržištu jer sadrži čak 5 vrsta kolagena iz pet različitih izvora: goveđi tip I i tip II, riblji tip I, pileći tip II, kolagen iz jajne membrane. Pored hidrolizovaniog kolagena, preparat sadrži I druge sastojke koji igraju važnu ulogu u proizvodnji kolagena za normalno funkcionisanje hrskavice i zglobova, kostiju i mišića,zuba, desni, krvnih sudova. Doprinosi očuvanju mladolikog izgleda, elastičnosti kože sa manje bora, jačini i kvalitetu kose i noktiju.

Količina: 30 kesica sa po 10 g praška za pripremu napitka (30 porcija)

Original price was: 595,00 KM.Current price is: 285,00 KM.

Slovenački proizvod
Besplatna dostava za iznose preko 100 KM
Brza dostava

 

ISKUSTVA KORISNIKA

Kolagen-je-eliksir-mladosti-

Kolagen - šta je to i zašto je toliko važan za naše tijelo?

Kolagen je najzastupljeniji protein u organizmu, jer čini čak 30% svih proteina. Nalazi se u koži, kostima, kosi, noktima, mišićima i hrskavici. Ćelije vezivnog tkiva, fibroblasti, su te koje ga prirodno proizvode i održavaju. Oni čine važan okvir koji tijelu daje strukturu i snagu.

U ovom sadržaju ćete naučiti i 5 korisnih stvari:

– pozitivni efekti kolagena,

– koji su znaci nedostatka kolagena,

– za koga je prikladan dodatak prehrani s kolagenom,

– koji je najbolji kolagen za unos u organizam,

– na koje dijelove tijela djeluje kolagen?

collagen sklepi koža biostile

Preporučujemo za:

 • Bolne i upaljene zglobove
 • Starenje i stanjivanije kože (borana i opuštena koža)
 • Održavanje mladalačkog izgleda i vitalnosti
 • Za probleme sa mekim, lomljivim noktima i tankom kosom
 • Manje fleksibilne tetive i ligamenti
 • Probleme sa vaskularnom fleksibilnošću
 • Propuste crijeva

Riječ kolagen dolazi od grčke riječi “kólla” i u prijevodu znači ljepilo. Riječ savršeno ilustrira ulogu kolagena u tijelu, koji djeluje kao ljepilo koje sve drži na okupu i održava tijelo da funkcionira kako treba.

Poznajemo različite vrste kolagena. U tijelu, između ostalog, nalazimo:

 • Tip 1 – ima gusta vlakna i čini većinu kolagena u tijelu. To je ključni gradivni blok, jer pruža fleksibilnost i podršku tijelu. Nalazi se u kostima, tetivama, hrskavici, strukturi kože, zubima i vezivnom tkivu
 • Tip 2 – nalazi se u elastičnoj hrskavici. Budući da je definisan labavijim vlaknima, njegov zadatak je da ublaži i promoviše zdravlje zglobova
 • Tip 3 – nalazi se u strukturi krvnih sudova, organa, crijeva i mišića
 • Tip 4 – prisutan je u pojedinačnim slojevima kože, gdje učestvuje u filtraciji
 • Tip 5 koji je prisutan u kosi.

VRIJEDNOST KOLAGENA SMANJUJE SE GODINAMA

Nakon 20. godine, tijelo svake godine proizvodi 1% manje kolagena, jer funkcija fibroblasta slabi i kao rezultat toga usporava se njegova proizvodnja. Pri tome se kolagen razgrađuje i raspoređuje labavo. Pad kolagena u organizmu, zajedno sa gubitkom drugog važnog proteina, elastina, dovodi do prvih znakova starenja. Kolagen čini čak 70% kože, pa se njegov nedostatak prvo očituje u umornom, opuštenom izgledu. Prve bore, suha i manje elastična koža, smanjenje čvrstoće kostiju i bolni zglobovi samo su neki od znakova opadanja kolagena u tijelu.

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu i spada u strukturne proteine koji tijelu pružaju potporu i oblik.

Kolagen predstavlja 30% svih proteina u našem organizmu, nalazi se u kostima, vezivnom tkivu, mišićima, kosi, noktima, vaskularnim i crijevnim zidovima, očima, bešici, desnima, zubima.

Sa godinama tijelo smanjuje stvaranje kolagena, nakon 20. godine proizvodi 1% manje svake godine. Iako se vanjske promjene brzo primjećuju, razlozi za njih kriju se u tijelu.

Zamenite pad kolagena mješavinom kolagena u prahu.

Pozitivni efekti kolagena na organizam

Kolagen je izuzetno važan protein za naše zdravlje. Formiranje kolagena je neophodno za čvrstu, zategnutu kožu koja izgleda mladalački. Pojava bora je u velikoj mjeri povezana sa odgođenim stvaranjem. Međutim, pozitivni efekti kolagena nikako nisu ograničeni samo na kožu. To je supstanca koja utječe na mnoge druge dijelove tijela – od kostiju, desni, zuba, mišića i vezivnog tkiva do kose, noktiju, pa čak i crijevnih zidova, vena, očiju i mjehura.

Odgođeno formiranje stoga dovodi do širokog spektra problema, koji nisu nužno samo estetski. Nažalost, to je proces koji se ne može izbjeći. Nakon 20. godine pad je konstantan, ali srećom možete pomoći svom tijelu dajući mu kvalitetan dodatak ishrani. Kolagen će tako biti zamijenjen, a kao rezultat toga, negativni efekti usporenog stvaranja bit će znatno manje izraženi.

Konzumacija dodatka prehrani kolagena ima brojne pozitivne efekte, kao što su:

– ublažavanje upala i povezanih bolova u zglobovima, a ujedno je konzumacija kolagena korisna kao preventivna mjera za zaštitu zglobova,

– manje problema s kretanjem zbog blagotvornog djelovanja kolagena na zglobove i tetive,

– pomaže u jačanju noktiju i kose je dodatna prednost ovog “strukturnog proteina”,

– povećanje fleksibilnosti tetiva i ligamenata i pozitivan učinak na crijevne zidove. Kolagen pomaže u smanjenju rizika od crijeva koja propuštaju. Riječ je o pojavi koju karakterizira propusnost crijevnog zida, te kao rezultat toga štetne tvari završavaju u krvotoku.

– Elastičnost kože, što je često i razlog da se odlučite za dodatak prehrani s kolagenom

collagen dobropočutje

ZAŠTO ODABRATI MJEŠAVINU KOLAGENA U PRAHU?

 ✔️Kombinacija čak 5 različitih izvora omogućava proizvodu da djeluje na različita tkiva koja izgrađuje kolagen.

✔️Dodani vitamin C, silicij i mumija stimulišu stvaranje sopstvenog kolagena.

✔️Dodan je i kurkumin koji ima antioksidativna svojstva. Dobija se iz kurkume.

✔️Mumio nazivaju i planinskim suzama ili čudom Azije, jer se formira od planinskih sedimenata na nadmorskoj visini od 3500 m u pećinama i pukotinama. Izuzetno je bogata mineralima, sadrži ih preko 30, a zbog svog izvanrednog djelovanja na organizam ova dragocjena smola ponekad je premašivala cijenu zlata! Zbog svoje rijetkosti, mješavina kolagena u prahu dodaje prestiž proizvodu po pristupačnoj cijeni.

✔️Silicij, ili mineral ljepote koji se dobija iz bambusa, veoma je važan mineral i igra ulogu u normalnom stvaranju kolagena, elastina i vezivnog tkiva, kao i u formiranju kostiju.

Posebna formula dr. Majića

Prim. Tomislav Majić dr. med. specijalista internista kardiolog je razvio efikasnu formulu za mješavinu kolagena u prahu. Prednost mješavine kolagena u prahu je što je hidrolizovan. Procesom hidrolizacije veliki proteini kolagena se dijele na manje čestice, aminokiseline, koje tijelo lakše apsorbira i na taj način pomaže tijelu da nadoknadi manjak kolagena. Hidrolizovani kolagen ima čak 90% apsorpcije, dok je stopa apsorpcije kolagena iz hrane samo oko 27%. Upravo iz tog razloga je učinak i konačni rezultat takvog kolagena mnogo bolji.

Proizvod Collagen Powder Blend sadrži čak 5 izvora kolagena i na taj način daje tijelu podršku u osiguravanju i održavanju vitalnosti. Većina kolagena na tržištu sadrži samo kolagen iz jednog izvora (riba ili govedina). Kombinacijom 5 izvora kolagena, Collagen Powder Blend obezbjeđuje količine kolagena neophodne za održavanje vitalnosti svih važnih područja: zglobova i vezivnog tkiva, kože, krvnih sudova, kostiju, noktiju, kose, desni i zuba.

Kada se preporučuje upotreba kolagena i znaci nedostatka kolagena u organizmu

Bol u zglobovima, lomljivi nokti, manje sjajna kosa i manje fleksibilna koža prvi su znakovi pada kolagena u tijelu. Neki znaci starenja, kao što su prve bore, možda i ne smetaju. Ali simptomi poput bolova u zglobovima imaju ogroman utjecaj na kvalitetu života. Starenje je prirodan proces koji se, nažalost, ne može zaustaviti, ali ga možemo malo usporiti odgovarajućim mjerama. Puno kretanja, zdrava ishrana i hrana bogata kolagenom pomažu da se nadoknadi nedostatak ovog proteina u organizmu.

Iako zdrava ishrana doprinosi unošenju kolagena u organizam, ona nažalost nije dovoljna da nadoknadi kompletan deficit. Apsorpcija ovog vitalnog proteina iz hrane je samo oko 27%. Tada je u pitanju pomoć u obliku dodatka prehrani. Kolagen u dodacima prehrani se hidrolizira, što znači da se u procesu hidrolize velikih proteina oni dijele na manje čestice, aminokiseline. Aminokiseline se lakše apsorbuju u tijelu i tako pomažu tijelu da nadoknadi manjak. Hidrolizirani kolagen se može pohvaliti s 90% apsorpcije, što korisnicima olakšava održavanje vitalnosti.

Konzumacija kolagena se ne preporučuje samo za prve znakove starenja, već i za oštećenja zglobova i zacjeljivanje rana. Kolagen stimuliše funkcionisanje organizma i proizvodnju gumenog tkiva koje štiti i prekriva kosti. To sprječava bol u zglobovima i osigurava nesmetano kretanje zglobova. Redovna konzumacija kolagena brzo će otkriti pozitivne učinke kolagena na kosti, mišićnu masu, kožu, crijeva i cjelokupno poboljšanje raspoloženja. Kada se preporučuje upotreba kolagena? Zaista zavisi od pojedinca, ali što mlađi počnemo, manji deficit kolagena treba da se nadoknadi. Pozitivni efekti kolagena javljaju se kod mlađih osoba nakon samo mjesec dana redovnog uzimanja.

Znakovi nedostatka kolagena i kako ih na vrijeme uočiti?

Kolagen daje koži elastičnost, strukturu i potporu. O nedostatku kolagena govorimo kada tijelo više ne proizvodi dovoljno kolagena, a njegov nedostatak se ne može nadoknaditi ni hranom. Njegov pad je brzo vidljiv. Najčešće je rezultat prirodnog starenja, ali postoje i faktori koji povećavaju njegovo opadanje. Na nižu proizvodnju kolagena utiču:

uopadanje kolagena sklepi
 • Nedostatak cinka
 • Nedostatak vitamina C, koji je tijelu apsolutno potreban za proizvodnju kolagena
 • Stres
 • Pušenje
 • Loša prehrana (proizvodi od bijelog brašna, šećer)
 • Nedostatak antioksidanta
 • Alkohol
 • Oksidativni stres
 • UV zrake
 • Dugotrajna upala
 • Nedostatak sna
 • Genetika
 •  

Znakovi nedostatka kolagena razlikuju se od pojedinca do pojedinca. Pojavljuju se kada tijelo nema dovoljno proteina za pravilno funkcioniranje. Glavni znakovi nedostatka uključuju:

upadanje kolagena
 • Bore na licu
 • Starenje kože
 • Opuštena i bez sjaja koža
 • Starenje lica
 • Bol u zglobovima i mišićima
 • Bol u zglobovima šaka
 • Bol u koljenima i zglobovima
 • Gubitak pokretljivosti
 • Bol u kostima i zglobovima
 • Krhki nokti
 • Ispucani nokti
 • Ispucani vrhovi
 • Tanka kosa
 • Dentalni problemi
 • Problemi sa krvnim pritiskom
 • Propusti crijeva
 •  

Kome je pogodan kolagen?

Formiranje kolagena je lako kada ste mladi, jer ga proizvodi sam organizam, ali ne smijemo zaboraviti da od dvadesete godine nadalje počinje da se smanjuje. Iz tog razloga se većini preporučuje suplementacija kolagenom u kasnijim godinama.

Prvi znaci nedostatka kolagena inače su slični znakovima starenja. Na licu počinju da se pojavljuju bore, koža više nije tako svježa i zategnuta, kosa i nokti postaju lomljiviji. Kada se jave bolovi u zglobovima, krajnje je vrijeme da počnete sa dodavanjem kolagena u prehranu. Supstanca djeluje s jedne strane kao vezivo ili ljepilo, a s druge kao mazivo. Stoga dovoljan unos smanjuje bolove u zglobovima i, naravno, osigurava bolji izgled.

Najbolji kolagen je prirodni kolagen. Iako se supstanca može dobiti i iz određenih namirnica, kao što su bobičasto voće, indijski orah, perad, agrumi, riba i jaja, teže se apsorbuje od, na primjer, hidroliziranog kolagena u prahu. To se može apsorbirati preko 90%, dok se ono iz hrane apsorbira manje od 30%. U našem tijelu imamo 4 vrste kolagena. Svako služi tijelu na svoj način. Bol u zglobovima, na primjer, smanjuje se kolagenom tipa 2. Budući da je najbolji kolagen onaj koji stvarno djeluje, najbolje je odabrati dijetetske suplemente koji sadrže kolagen iz raznih izvora.

Collagen powder blend Biostile sadrži kolagen iz čak 5 različitih izvora, a može se pohvaliti i pomoćnim supstancama. Zbog svih ovih svojstava, možete biti sigurni da ćete u svoj organizam unijeti najbolji kolagen koji će pomoći kod svih problema koji nastaju zbog njegovog nedostatka.

Vitamin C je neophodan ako želimo da se kolagen veže sa proteinima u tijelu. Pored vitamina C, Collagen powder blend Biostile može se pohvaliti i supstancama kao što su kurkumin, mumio i silicij. Njegova apsorpcija je vrlo visoka, budući da se radi o hidrolizovanom kolagenu u prahu, tako da možete biti sigurni da je najbolji kolagen na tržištu.

Jednostavan za upotrebu, odličnog ukusa. Pakovano u dozama za jednokratnu upotrebu.

Kako da konzumiram kolagenski dodatak prehrani?

Kolagen u prahu, ili dodatak prehrani kolagen ima bolju sposobnost apsorpcije od kolagena iz hrane. Iako hrana bogata ovom supstancom donosi i pozitivne efekte kolagena, mnogo teže se veže za organizam putem hrane nego u obliku kolagenskog dodatka prehrani. Kao rezultat toga, pozitivni efekti su također manje vidljivi.

Kolagen u prahu je najbolji izbor za konzumaciju, a posebno se preporučuje hidrolizirani kolagen. U organizam se apsorbira u oko 90%.

Hidrolizirani kolagen se obrađuje procesom hidrolizacije. To znači da se kolagen u prahu obrađuje na način da se protein razgrađuje i smanjuje u veličini. Zahvaljujući ovom procesu, hidrolizirani kolagen prah se također lakše povezuje s tijelom, a ono iz njega dobiva sve potrebne tvari.

Pozitivni efekti kolagena od njegove upotrebe, počinju da se pojavljuju relativno brzo. Koža je uljepšana, kosa i nokti su jači, imamo više energije, a smanjeni su i bolovi u zglobovima i kostima. Ako dodatak prehrani sadrži i dodatne tvari, poput vitamina C, koji je tijelu apsolutno potreban za proizvodnju i apsorpciju kolagena, pozitivni efekti hidroliziranog kolagena u prahu su još veći.

Hranjive tvari koje povećavaju stvaranje kolagena

Prirodni kolagen u hrani se obično povezuje sa hranom životinjskog porijekla. Istina je da se radi o proteinu koji ima samo u životinjskom tijelu, pa tako i u ljudskom tijelu, što znači da prirodni kolagen nema u hrani biljnog porijekla. Međutim, postoji niz biljnih namirnica koje “indirektno” pomažu u procesu stvaranja kolagena. To znači da stimuliraju prirodne procese koji su ključni za stvaranje kolagena u tijelu. Namirnice koje spadaju u ovu grupu su uglavnom one koje sadrže dosta vitamina C (paprika, agrumi, krompir, bobičasto voće itd.). Vitamin C je jedna od ključnih supstanci potrebnih za sintezu prirodnog kolagena u ljudskom tijelu. Hrana bogata pomenuti vitaminom stoga je svakako veoma korisna komponenta jelovnika – čak i kada je kolagen u pitanju.

Namirnice poput citrusa i paprike doprinose elastičnijoj, zategnutoj koži i kao rezultat toga mladolikom izgledu. Istovremeno, mogu indirektno pomoći vašim zglobovima, kostima, noktima, tetivama, ligamentima, krvnim sudovima, crijevima itd. Isto vrijedi i u slučaju odluke o dodatku prehrani. Ovdje se također ima smisla fokusirati na dodatke prehrani koji sadrže tvari za stimulaciju prirodnog stvaranja u tijelu, jer na taj način možete očekivati ​​bolji učinak. U ovu grupu, između ostalih, spada i silicij.

Kolagen usporava starenje

Na koje dijelove tijela djeluje kolagen?

Pozitivni efekti kolagena od njegove upotrebe, počinju da se pojavljuju relativno brzo. Koža je uljepšana, kosa i nokti su jači, imamo više energije, a smanjeni su i bolovi u zglobovima i kostima. Kolagen za kožu usporava proces starenja i obnavlja kožu.

Kolagen za kožu doprinosi usporavanju procesa starenja i smanjuje ožiljke od akni. Čini oko 70% kože, a njegova proizvodnja osigurava zategnutu kožu u mladosti. Glavni je protein za zdravlje kože, vezivnog tkiva i zaštitu organa. Kako starimo, on se kvari mnogo brže nego što ga možemo zamijeniti.

Vezivna tkiva slabe i koža gubi svoj volumen. To uzrokuje brzo starenje kože, pojavu dubokih bora i opuštene kože. Rješenje je jednostavno – kolagen dodatak prehrani. Uz pomoć kolagena koža skladišti vlagu, obnavlja ćelije kože i daje elastičnost.

Izdelek brez naslova (36)

GDJE DJELUJE KOLAGEN?

Manjak kolagena i posljedično starenje kože su, naravno, prirodni procesi koji se ne mogu zaustaviti. Ali starenje kože možemo usporiti dodavanjem kolagena u obliku dodataka ishrani.

Kolagen je protein koji predstavlja čak 30% svih proteina u našem tijelu. Tijelo ga proizvodi samo, ali s godinama, količina kolagena u tijelu počinje opadati i počinje naglo opadati nakon 20. godine.

Kolagen izgrađuje mnoga različita tkiva u našem tijelu, a njegov pad se najbrže vidi na koži, gdje opadanje kolagena počinje da pokazuje vidljive znakove starenja i bora. Kako kolagen čini 70% kože, koža počinje da gubi elastičnost kada ga nedostaje i poprima umoran izgled.

Kolagen je također sastavni dio zglobova i tetiva, a kada kolagen opada, brzo se javljaju problemi u sistemu kretanja, što onemogućava normalno kretanje.

Nedostatak kolagena se očituje i u propusnosti crijevnog zida, jer se i on velikim dijelom sastoji od kolagena. Zbog propusnosti zida crijeva u krv se počinju oslobađati tvari štetne po zdravlje koje uzrokuju različite probleme na koži i dobrobiti.

Kolagen za lice uspješno otklanja prve znakove starenja

Bore na licu i starenje lica prvi su vidljivi znakovi opadanja proizvodnje kolagena. Kolagen djeluje kao potporna struktura u koži, što joj daje čvrstinu, otpornost i mladalački ten. Dodaci prehrani sa kolagenom ubrzavaju prirodnu proizvodnju ovog proteina i osiguravaju regeneraciju ćelija i naknadno podmlađivanje kože lica. Na podmlađivanje lica utiče i djelovanje kolagena na mišiće lica. Samo su ovi napetiji zbog povećane proizvodnje, što omogućava veću cirkulaciju krvi. Rezultat je blistav, zategnut ten. Kolagen sprečava gubitak vode, pa je odličan način za obnavljanje kože, uklanjanje bora na licu i povećanje njene elastičnosti. Dodaci prehrani na bazi kolagena popularni su za usporavanje starenja lica i osiguravanje mladolikog izgleda.

Kolagen za zglobove uklanja bolove u zglobovima, mišićima i koljenima

Kolagen za zglobove je neophodan za zdravlje hrskavice, mišića, ligamenata i kostiju. Tokom godina, tijelo ne proizvodi dovoljno kolagena za normalno funkcioniranje, što se može odraziti na bolove u koljenima i zglobovima. Kolagen je ono što čini zglobnu hrskavicu. Ovo je tkivo koje prekriva krajeve kostiju u zglobovima i omogućava im da se slobodno kreću i savijaju. Ako je ovaj pokret težak, javlja se bol u kostima i zglobovima. Kolagen tipa 2 je prisutan u zglobnom tkivu ili hrskavici. Samo to omogućava zglobovima da ostanu fleksibilni i podržani. Kako starimo, sadržaj kolagena se smanjuje, a istrošena hrskavica povećava vjerovatnoću ozljeda, bolova u zglobovima, prijeloma, habanja i bolova u zglobovima i mišićima. Stoga se preporučuje posegnuti za dodatkom prehrani kao što je kolagen za koljena. Kolagen za zglobove ili koljena uspješno zamjenjuje prirodni kolagen, otklanja bolove u zglobovima i poboljšava pokretljivost.

Nokti i zašto je uzimanje kolagena neophodno za njihovo zdravlje

Kolagen za nokte osigurava zdrave i jače nokte. Sjajni, snažni i dugi nokti, bez bijelih mrlja, najčešće su odraz zdravlja. Ali hranljive materije koje obezbeđuje uravnotežena ishrana za njihovo zdravlje često nisu dovoljne. U tom slučaju, kolagen za nokte je najefikasnije rešenje. Kolagen je prirodno prisutan u strukturi noktiju, a na njegov nedostatak najčešće ukazuju ispucani i lomljivi nokti. Nedostatak se javlja na nivou sićušnih krvnih žila, kapilara koji opskrbljuju nokte kisikom i hranjivim tvarima. Rezultat prekinutog dotoka hranljivih materija su lomljivi, ispucani, obezbojeni, flekavi i iscepani nokti. Kolagen noktiju sadrži puno arginina, koji proizvodi dušikov oksid. Potonji poboljšava protok krvi, što omogućava bržu isporuku hranjivih tvari u nokte. unošenjem kolagena u organizam oprostit ćete se od ispucanih, lomljivih noktiju i osigurati jake, lijepe i zdrave nokte.

Kosa sa ispucalim vrhovima odražava nedostatak kolagena

Ispucali vrhovi često su pokazatelj da našoj kosi nešto nedostaje. Zdrava kosa u mladoj dobi je zbog visokog prisustva kolagena, koji potiče elastičnost kože i rast kose. Prirodno usporavanje proizvodnje kolagena uzrokuje gubitak sjaja, lomljenje kose i ispucale vrhove. Osim toga, naša kosa je stalno izložena raznim vanjskim faktorima. Ako tome dodamo redovno pranje, uvijanje, sušenje i druge termičke tretmane, ispucali vrhovi i suha kosa su logična posljedica. Zdrav nivo hidratacije, zaštita folikula dlake od oštećenja slobodnih radikala, regeneracija folikula dlake, jačanje kose – sve to omogućava kolagen. Redovnom konzumacijom dodatka ishrani kosa će biti duža, gušća i jača. Prirodno jačanje kose osigurat će zdravu kosu i elastičnost vlasišta, dok će spriječiti stanjivanje uzrokovano godinama i ublažiti izgled sijede kose.

U kojim oblicima možemo pronaći dodatak prehrani kolagen i prednosti kolagena u prahu

Kolagen u prahu se smatra najboljim kolagenom. Kapsule, pilule i drugi preparati koji sadrže kolagen u kojima se može naći ovaj važan protein mogu inače biti zgodna opcija. Kolagen u prahu, posebno hidrolizirani kolagen, nudi određene prednosti koje nisu tipične za kolagen u kapsulama i sličnim oblicima. Jedna od najvažnijih prednosti je mogućnost uključivanja u razna jela i pića (smoothie, jogurt, itd.). Kao što je spomenuto, najbolji izbor je hidrolizirani kolagen u prahu, posebno Biostile-ov Collagen Powder Blend. Kolagen u hidrolizovanom obliku se znatno lakše apsorbuje. Hidrolizirani kolagen u prahu karakteriziraju manje čestice, ili aminokiseline, na koje su veći proteinski molekuli razbijeni procesom hidrolize. Pored kolagena iz pet različitih izvora, mješavina kolagena u prahu sadrži i vitamin C, koji stimuliše prirodno stvaranje u telu. Istovremeno, u proizvodu je moguće pronaći silicij, koji također doprinosi normalnoj sintezi kolagena u organizmu, planinsku smolu (mumio), bogatu raznim mineralima, i kurkumin, poznat po njegovom izuzetnom protivupalnom djelovanju. Kao što je poznato, antioksidanti su veoma važni za smanjenje rizika od hroničnih bolesti i za usporavanje procesa starenja, jer se bore protiv štetnih slobodnih radikala u organizmu. Protuupalno djelovanje kurkumina može, između ostalog, pomoći u ublažavanju bolova u zglobovima.

5 vrsta kolagena:

Jedini kolagen na tržištu sa čak 5 vrsta kolagena. Goveđi tip 1 i 2, pileći tip 2, riblji kolagen tip 1 i membrana ljuske jajeta.

Kurkumin:

je snažan antioksidans, štiti crijeva od slobodnih radikala koji oštećuju DNK stanice i ima protuupalna svojstva.

Planiska smola:

je tradicionalni ajurvedski lijek mineralnog porijekla. Koristi se za vitalizaciju organizma, protiv iscrpljenosti i kao inhibitor procesa starenja.

Vitamin C:

igra važnu ulogu u sintezi kolagena u tijelu. Tako je bolja apsorpcija aminokiselina, a osim toga vitamin C pomaže u stimulaciji ćelijske aktivnosti.

Silicijum

iz mladih izdanaka bambusa ili mineral ljepote je vrlo važan mineral i igra ulogu u normalnom stvaranju kolagena, elastina i vezivnog tkiva, kao i u formiranju kostiju.

Sastojci

Collagen

Dodatak ishrani sa zaslađivačima

Proizvod Collagen Powder Blend, prašak za pripremu napitka je dijetetski suplement sa kolagenom (goveđi, riblji i kokošiji), kurkuminom, ekstraktima mumia i bambusa, vitaminom C i prahom od opne iz ljuske jajeta, namijenjen kao izvor proteina koji doprinose održavanju normalnih kostiju. Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, kože, i zuba.

Sadržaj aktivnih komponenti1 kesica% NRV*100,0 g
Kolagen tipa I (hidrolizovani goveđi kolagen)5,5 g55,0 g
Kolagen tipa II (hidrolizovani goveđi kolagen)100,0 mg1,0 g
Kolagen tipa I (hidrolizovani riblji kolagen)3,0 g30,0 g
Kurkumin prah 95%250,0 mg2,5 g
Mumio ekstrakt250,0 mg2,5 g
Suvi ekstrakt stabljika bambusa (Bambusa bambos)

– standardizovano na 70% silicijuma

10,0 mg

7,0 mg

 

0,1 g

70,0 mg

Vitamin C (L-askorbinska kiselina)50,0 mg630,5 g
Kolagen tipa II (hidrolizovani kokošji kolagen)10,0 mg0,1 g
Prah od opne iz ljuske kokošjih jaja10,0 mg0,1 g

*NRV – nutritivna referentna vrijednost

 

Sastojci: goveđi kolagen tipa I i II, riblji kolagen tipa I, ksilitol (zaslađivač), kurkumin, mumio ekstrakt, aroma manga, aroma narandže, L-askorbinska kiselina, ekstrakt bambusa, kokošiji kolagen tipa II, opna iz ljuske kokošjih jaja, sukraloza (zaslađivač).

Nutritivne informacije: 1 kesica (10,0 g)100,0 g
Energija (kJ / kcal)155,0 / 37,01550,7 / 369,2
Masti – ukupno (g)0,350,03
            od toga zasićene masti (g)<0,010,78
Ugljeni hidrati – ukupno (g)0,636,32
            od toga šećeri (g)<0,01<0,10
Vlakna (g)//
Proteini (g)8,6786,74
So (g)<0,01<0,10

Upotreba:

Odrasli: Popiti jednom dnevno napitak napravljen rastvaranjem sadržaja jedne kesice u čaši vode.

Napomene:

Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamjena za uravnoteženu ishranu.

Važno je pridržavati se raznovrsne i uravnotežene ishrane i zdravog načina života.

Čuvati van domašaja djece.

Vitamin C

C vitamin + Quercetin, kapsule

60 gastrorezistentnih kapsula

Dodatak ishrani

C vitamin + Quercetin, kapsule je dijetetski suplement sa kvercetinom i ekstraktom ploda šipurka, standardizovanim na vitamin C iz prirodnog izvora. Šipurak doprinosi respiratornom zdravlju i zdravlju imunskog sistema. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, održavanju normalnog energetskog metabolizma, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih sudova i zuba. Vitamin C doprinosi regeneraciji redukovanog oblika vitamina E i povećava apsorpciju gvožđa.

Sadržaj aktivnih komponenti1 kapsula2 kapsule% NRV*

(2 kapsule)

Suvi ekstrakt ploda šipurka (Rosa canina),

– standardizovano na min. 70% vitamina C

515,0 mg

360,0 mg

1.030,0 mg

720,0 mg

 

900,0

Kvercetin iz cveta japanskog bagrema (Sophora japonica)5,0 mg10,0 mg

*NRV – nutritivna referentna vrednost

Sastojci: ekstrakt ploda šipurka, kvercetin, hidroksipropil-metilceluloza (kapsula), bazni metakrilt kopolimer (sredstvo za glaziranje), etilestar limunske kiseline (emulgator), maltodekstrin, magnezijum-stearat (sredstvo protiv zgrudvavanja).

Upotreba:

Odrasli: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, popiti po 1 kapsulu, uz obrok i uz čašu vode.

Napomene:

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu!

Čuvati van domašaja male dece.

Upozorenja

Collagen

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosjetljive na neki od sastojaka proizvoda!

Proizvod nije namijenjen trudnicama, dojiljamai osobama mlađim od 18 godina.

Način čuvanja:

Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svjetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC.

Neto količina: 300,0 g

Proizvođač: Biostile d.o.o. Komen 129 A, 6223 Komen, Republika Slovenija

Proizvedeno i uvezeno iz: Slovenije

Zastupnik i distributer: Biostile d.o.o., ul. Ratkovac br. 17, Prnjavor, Republika Srpska

Oznaka serije: (utisnuto na pakovanju)

Najbolje upotrijebiti do: (utisnuto na pakovanju)

Nosilac upisa: Biostile d.o.o., ul. Ratkovac br. 17, Prnjavor, Republika Srpska

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srpske: 11/08-500.4-171/23 od 13.04.2023. godine

EAN kod:

Vitamin C

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda!

Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 6 godina.

Način čuvanja:

Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC.

Neto količina: 20,0 g

Proizvođač: Biostile d.o.o. Komen 129 A, 6223 Komen, Republika Slovenija

Proizvedeno i uvezeno iz: Republike Slovenije

Zastupnik i distributer: Biostile Food Supplements d.o.o. ul. Višnjička br. 49B, Palilula, 11060 Beograd, Republika Srbija

Oznaka serije: (utisnuto na pakovanju)

Najbolje upotrebiti do: (utisnuto na pakovanju)

Nosilac upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije: Biostile Food Supplements d.o.o. ul. Višnjička br. 49B, Palilula, 11060 Beograd, Republika Srbija

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 22482/2023 od 08.03.2023. godine

EAN kod:

Možda će vam se također svidjeti…